Email Eπικοινωνία

info@sarridou-insurance.gr

Τηλ. Επικοινωνίας

+30 6949 974 368,+30 2510 517 875

Ακολουθήστε μας:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;

  Το σπίτι είναι ένα έργο ζωής για τους περισσότερους από μας, είναι το πολυτιμότερο υλικό αγαθό μας, το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο μέσα στο οποίο εξελίσσονται οι ζωές μας, είναι το καταφύγιο μας από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, συνδεδεμένο με αισθήματα ηρεμίας, γαλήνης και ασφάλειας. Παρά την όλο και αυξανόμενη μετοίκηση στα αστικά κέντρα και την αγορά σύγχρονων κτηρίων στην πόλη, οι Έλληνες δεν εγκατέλειψαν ποτέ το σπίτι στο χωριό, συντηρώντας το σαν εξοχικό ή σαν ένας μέρος που θα επιστρέψουν στην συνταξιοδότηση. Γιατί λοιπόν θεωρούμε το σπίτι μας δεδομένο και το αφήνουμε εκτεθειμένο σε αποδεδειγμένα υπαρκτούς κινδύνους;

  Το ποσοστό ασφαλισμένων κατοικιών και περιουσίας στη χώρα μας είναι σε τραγικό επίπεδο. Περίπου μόνο το 15% είναι ασφαλισμένες και αυτά οι περισσότερες επειδή είναι αγορασμένες με δάνειο και η τράπεζα απαιτεί την υποχρεωτική τους ασφάλιση. Η ασφάλιση κατοικίας είναι ένα προληπτικό μέτρο που αξίζει να έχει ο κάθε ιδιοκτήτης ακίνητης και κινητής περιουσίας. Η προστασία της περιουσίας μας μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι μια ευθύνη που μοιράζεται μεταξύ της Ασφαλιστικής Εταιρείας, του ίδιου του ασφαλισμένου αλλά και του κράτους που ενώ δεν οφείλει να σε αποζημιώσει, οφείλει να έχει μηχανισμούς αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα, η κρατική μέριμνα είναι ελλιπής, οπότε η ασφάλιση της περιουσίας μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η ασφάλιση κατοικίας είναι ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης και προστασίας που  αν οποιαδήποτε καταστροφή συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, κανένα επίδομα μετά εορτής δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει.

  Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι περιουσίες μας είναι έρμαιο των φυσικών καταστροφών που μαστίζουν τον πλανήτη. Γιατί ρισκάρουμε και “παίζουμε” με τις πιθανότητες το σπίτι μας να πλημμυρίσει, να καεί, να υποστεί καταστροφές από ανέμους και έντονα καιρικά φαινόμενα;

  Που κρύβεται το πρόβλημα στη χαμηλή ασφαλισημότητα των κατοικιών στην Ελλάδα; Έχουμε μια υπηρεσία όπου το κόστος της είναι αρκετά πιο οικονομικό από αυτό της ασφάλισης του αυτοκινήτου και πλέον καθόλου αμφιβόλου ποιότητας βλέποντας το πολύ αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Η απάντηση είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

 Ας δούμε μερικά δυνατά επιχειρήματα γιατί αξίζει να ασφαλίσουμε το σπίτι μας όχι «αύριο» αλλά σήμερα!

  1. Σεισμοί:

Ζούμε στην πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης και παρόλα αυτά 8 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Η κάλυψη σεισμού στα ασφαλιστήρια συμβόλαια κοστίζει περίπου 100€ το χρόνο, 8.30€ /μήνα. Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε πως από το 2017 μέχρι σήμερα είχαμε 11 σεισμούς από 6 ρίχτερ και επάνω και πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διανύουμε μία περίοδο σεισμικής έξαρσης.

  1. Ακραία καιρικά φαινόμενα:

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων. Πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονόπτωση και δυνατοί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν ολικές ή μερικές καταστροφές στα σπίτια μας.

  1. Άμεση αποκατάσταση:

Από τη στιγμή λοιπόν που η γραφειοκρατία φύγει από τη μέση – ανάλογα την Ασφαλιστική – ο χρόνος αποκατάστασης είναι άμεσος.

  1. Έρχονται Φορολογικά κίνητρα:

Ίσως είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν. Η Κυβέρνηση σχεδιάζει σύντομα να δώσει φορολογικά κίνητρα στην ασφάλιση κατοικίας.

  1. Ασφάλιση Περιεχομένου:

Μπορούμε να ασφαλίσουμε και το περιεχόμενο του σπιτιού μας. Ηλεκτρικές συσκευές, λευκές συσκευές, έπιπλα. Με σωστή καταγραφή, όλα ασφαλίζονται., αποφεύγοντας περιπτώσεις υπασφάλισης ή υπερασφάλισης

  1. Μεγαλύτερη Ασφάλεια – Χαμηλότερα Ασφάλιστρα:
    Ειδικά για την περίπτωση κάλυψης από κλοπή όσα περισσότερα είναι τα μέτρα ασφάλειας στο σπίτι μας τόσο λιγότερα θα πληρώνουμε για την συγκεκριμένη κάλυψη. Πόρτες ασφαλείας, κουφώματα ασφαλείας, συναγερμός.
  1. Ενυπόθηκο δάνειο:

Αν το σπίτι μας το έχουμε αποκτήσει με δάνειο από την τράπεζα, τότε το έχουμε και ασφαλισμένο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως – αν το έχει ασφαλίσει η τράπεζα –είναι ότι καλύπτει τις ανάγκες της τράπεζας και όχι τις δικές μας. Κάθε Τράπεζα μπορεί να απαιτεί διαφορετικό πακέτο για την ασφάλιση κατοικίας. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462, της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε Τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό, οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Συχνά, οι τράπεζες ζητούν να ασφαλιστεί το σπίτι σε αξία ίση με το ποσό του δανείου. Ενυπόθηκο ή όχι, το μόνο που μετράει στην ασφαλιστική αξία είναι η τρέχουσα αξία κατασκευής του (το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για να ξαναφτιάξεις το σπίτι σου από την αρχή σήμερα), προς αποφυγήν περιπτώσεων υπασφάλισης και υπερασφάλισης.

  1. Αστική Ευθύνη & Νομική Προστασία:

Αν προκαλέσουμε μια πυρκαγιά στο διαμέρισμα της πολυκατοικία σας η οποία επεκτάθηκε και σε υπόλοιπα διαμερίσματα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, με την ασφάλεια μας μπορούμε να τους αποζημιώσουμε για τις φθορές που τους προκαλέσαμε και αν εκείνοι στραφούν νομικά εναντίον μας θα ενεργοποιηθεί η κάλυψη Νομικής Προστασίας. Το ίδιο σενάριο ισχύει και στην περίπτωση που σπάσει κάποιος σωλήνας στο σπίτι σας.

  1. Συνδυασμός συμβολαίων:

Αν έχουμε πάνω από ένα συμβόλαιο στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία πολύ πιθανό να δικαιούμαστε έκπτωση σε ένα από τα δύο.

  1. Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
  2. Η κρίση καθιστά την ασφάλιση κατοικίας πιο αναγκαία από ποτέ.

Σε περίπτωση ζημιάς, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τους πόρους να την αποκαταστήσουν με δικά τους κεφάλαια, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δανειοδότησης.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδoς τα παραπάνω αποτέλεσαν το 64% των αιτιών που προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες το 2019:

Τι είναι λοιπόν η ασφάλεια σπιτιού;

Με την ασφάλεια σπιτιού μπορείς να εξασφαλίσεις το σπίτι σου, είτε είναι ιδιοκτησία σου, είτε είσαι ενοικιαστής είτε πρόκειται για εξοχικό. Ο βασικός κίνδυνος για τον οποίο σε καλύπτει η ασφάλεια σπιτιού είναι η πυρκαγιά που έχει ξεκινήσει μέσα στο σπίτι. Επόμενοι κίνδυνοι που καλύπτει μια ασφάλεια σπιτιού είναι η πλημμύρα, η καταιγίδα, η θύελλα, η διαρροή σωληνώσεων και η θραύση κρυστάλλων. Μπορούμε να κάνουμε επίσης ασφάλεια σπιτιού για σεισμό και για κλοπή. Η ασφάλεια σπιτιού μπορεί να καλύπτει και την περίπτωση καταστροφής ή απώλειας των περιουσιακών μας στοιχείων, απώλεια ενοικίων, τραυματισμούς, αστική ευθύνη κλπ.,εκμηδενίζοντας έτσι το μέγεθος της καταστροφής. Τι πρέπει να προσέξουμε πριν συνάψουμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Την Φερεγγυότητα της εταιρείας, τη σωστή εκτίμηση της Αξίας κατασκευής του σπιτιού, την Υπασφάλιση, τις Απαλλαγές & Εξαιρέσεις.

.Στόχος του γραφείου μας είναι η ασφάλιση κατοικίας να αποτελεί επιλογή για τους περισσότερους, διευκολύνοντας έτσι την διαφύλαξη την περιουσία τους, ειδικά αυτήν την περίεργη και διαφορετική περίοδο που διανύουμε. Για αυτό και προτείνουμε προσιτά – εξατομικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα με ευρεία γκάμα καλύψεων, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Είμαστε δίπλα σας όχι μόνο σε δύσκολες, αλλά και σε καλές στιγμές και θέλουμε να αισθάνεστε όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια και ηρεμία. Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος, είναι το ησυχαστήριο μας, είναι μια σημαντική πηγή ευτυχίας, καλής υγείας και ασφάλειας. Ας το προστατεύσουμε και εμείς!

Επικοινωνήστε μαζί μας και μέσα από μόλις λίγες ερωτήσεις θα σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις.

Tags :
ασφαλίσω,γιατί,σπίτι

Κοινοποίησε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Σαρρίδου Δέσποινα

Στόχος και αποστολή μας είναι να σας εξυπηρετήσουμε υπεύθυνα με τα κατάλληλα ασφαλιστικά προγράμματα. Να ανταποκρίνονται στις ρεαλιστικές σας ανάγκες με γνώμονα το βέλτιστο οικονομικό κόστος.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας